Az ember, aki képtelen hízni

Infostart
2008. április 12. 17:55
Sok fogyókúrázó álma lenne az a betegség, amelyben John Perry szenved: a férfi egyszerűen képtelen hízni, mert szervezete a normálisnál sokkal gyorsabban égeti el a kalóriákat.

John Perry kifejezetten pufók kisfiú volt, de 12 éves korában szinte egyik napról a másikra lefogyott. Az orvosok először azt hitték, hogy szándékosan nem eszik, vagy gyomorfekélye van.

Fiatalon egyáltalán nem örült az alakjának, például kínosan érezte magát, amikor focizás után levette a mezét. Egy ideig mindent megtett a hízás érdekében, rengeteg csokoládét evett, de nem használt semmi sem.

Az Anglia Essex grófságában élő 59 éves férfi egy évtizeden keresztül járt vizsgálatokra, mire az orvosok megállapították, hogy egy ritka betegségben szenved. Szervezete a normális értéket hatszorosan meghaladó mennyiségű inzulint termel, így hihetetlen sebességgel égeti el a bevitt kalóriákat.

Ezért aztán mindegy, mennyi hamburgert, pitét, süteményt, chipset vagy éppen csokoládét eszik, a tömege pontosan ugyanannyi marad, 75 kilogramm.