Harmadszor élte túl a "halálos" kígyómarást a tinédzser

Infostart
2008. április 10. 08:15
Nem hat a kígyóméreg a jelek szerint egy 15 éves dél-afrikai fiúra: eddig egy kobra és egy puffogó vipera marását élte túl, és már gyógyul a fokföldi kobra okozta mérgezésből is, pedig csak 24 órával a támadás után került kórházba.

Csak "kígyófiúnak" nevezik Dél-Afrikában Bokamosho Nthelangot, aki már megint 150 hüllővel osztja meg a szobáját. A korábbi két kígyómarás után pedig a környezetvédelmi és állatvédelmi hatóságok a legveszélyesebb jószágokat már elkobozták tőle.

A múlt héten mégis ismét kórházba kellett szállítani, mert ismét megmarta egy mérges kígyó. A fokföldi kobra marásától a fiú szédülni kezdett, az ujja feldagadt, és már légzési nehézségek is felléptek nála, mire a kórházba került.

Az volt a gyerek egyetlen szerencséje, hogy kevés méreganyag került a szervezetébe.

Nthelang tíz éves korában kezdett kígyókat gyűjteni, és ma már összesen 150-nel osztja meg a szobáját, köztük halálos mérgű fokföldi kobrákkal, barnakígyókkal, vörösszájú mokaszinkígyókkal, puffogó viperákkal és burmai pitonnal.

Pedig tavaly, amikor a legveszélyesebb kígyóit elkobozták, megígértették vele, hogy újabbakat nem szerez be. Igaz, engedélyt is ígértek neki a kígyótartásra, amit még mindig nem kapott meg.

Az illetékesek azonban tudják, hogy a gyereket elbűvölik a kígyók, ezért soha nem mondana le róluk. Ezért aztán úgy döntöttek, hogy hamarosan tanfolyamra küldik a fiút, ahol megtanulhatja a biztonságos kígyótartás csínját-bínját.