Hópehely húszkilós és 90 centis

InfoRádió / MTI
2008. április 9. 05:45
Négyhónaposan és több mint húszkilósan mutatkozott be kedden Hópehely, a nürnbergi állatkertben született nőstény jegesmedvebocs a nyilvánosság előtt.

Hópehely - azaz Flocke - alig néhány hónap alatt Németország új kedvence lett az ifjúvá cseperedett, csaknem másfél éves Knut, egy másik jegesmedve után, amely immár több mint 150 kilós. A legfrissebb felmérések szerint a németek jelentős részénél ugyan még mindig ő áll az első helyen, az elmúlt hetekben azonban erőteljesen növekedett azoknak a tábora, akik immár a nürnbergi apró jegesmedvehölgy iránt rajonganak.

Kettejük sorsa közös volt abban a tekintetben, hogy anyjuk mindkettőjüket eltaszította, s mind Knutot, mind Hópehelyt gondozók nevelték fel. A legjellemzőbb közös vonás azonban tagadhatatlanul az, hogy mindketten - s nem csupán Németországban - valóságos jegesmedve-mániát robbantottak ki.

Nürnbergben kedd délutánra több száz újságíró előtt jelent meg Hópehely kisasszony. Az állat két lábra állt, büszkélkedve azzal, hogy csaknem 90 centi magas, majd külön medencéjében úszástudását is bemutatta.

Hópehely egészséges, fitt, vidám és felettébb élvezi az életet. Mindemellett rendkívül öntudatos, érzi, hogy teljes biztonságban van. Mindez szakértők szerint nem utolsósorban az állatkerti hatóságok érdeme is, hisz az anyjuk által eltaszított jegesmedvebocsok kevesebb mint ötven százaléka éli túl az első hónapokat, s lesz olyan szép, amilyen Knut és Hópehely lett.