eur:
393.44
usd:
368.32
bux:
65983.33
2024. április 24. szerda György

Nem kell fizetni, ha rossz színű a büntetőcédula

Sikeresen megúszta a 70 fontos (majdnem 23 ezer forintos) parkolási büntetés kifizetését és nagy-britanniai tanár, mert bebizonyította, hogy az jogtalan - ugyanis rossz színű.

Paul Adams tavaly novemberben kapta meg a bírságról szóló értesítést, de a kiszabott büntetést nem volt hajlandó kifizetni. Inkább nekiállt kutakodni az interneten, és kiderítette, hogy a törvény előírásai szerint Nagy-Britanniában a magánparkolót üzemeltető cégeknek olyan fizetési felszólítást küldhetnek csak, amely színében különbözik a közterület-fenntartók által használttól.

A St. Thomasi nyilvános parkolót üzemeltető társaság azonban figyelmetlen volt - vagy nem ismeri a törvényt - és egy fekete-sárga cédulát küldött Adamsnak - ez pedig a megtévesztésig hasonlít a "hivataloshoz".

Kutatásának eredményét megosztotta a vállalattal, amely kénytelen volt elismerni az igazát - és visszavonta a büntetést. Arra azonban figyelmeztették, hogy a "priusza" a társaságnál megmarad.

Adams egyébként már azt sem érti, miért büntették meg, hiszen négy éve mindig ugyanott parkol - és ezzel eddig nem is volt semmi baj. Most elsősorban amiatt aggódik, hogy a cég folytatja a "törvénytelenséget", és nem minden pórul járt autós lesz olyan szemfüles, mint amilyen ő volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×