eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kilakoltatták a gőték a több százmilliót érő ház lakóit

Nem térhet haza a tavaly nyári áradás miatt elmosott otthonába egy brit házaspár, de nem azért, mert a ház azóta sem lakható - hanem azért, mert "kilakoltatták" őket a tarajos gőték.

John és Maggie Histedet a tarajos gőték "lakoltatták ki" egymillió fontot (325 millió forintot) érő, 18. századi otthonukból. A házaspár házát tavaly nyáron tette tönkre az áradás, és azóta is egy lakóautóban kénytelenek élni.

A wiltshire-i házat már majdnem teljesen felújították, amikor egy eldugult csatorna miatt ismét elöntötte a víz. Most pedig megtudták, hogy a csatornát nem lehet kitisztítani, mert a környezetvédelmi hivatal feltételezése szerint abba tarajos gőték költöztek.

A gőte pedig védett állat - a hivatal ezért három hónapos vizsgálatot indított annak kiderítésére, igaz-e a gyanú. Ha azonban így van, akkor még hónapok telhetnek el, amíg meg is találják a gőtéket.

A munka végeztéig a házaspár nem folytathatja a felújítást sem. "Tudom, hogy ez a törvény, de nagyon frusztrálónak tartom, hogy a gőték fontosabbak, mint az emberek. Csak üljünk ölbe tett kézzel, és figyeljük, hogy az otthonunkat esetleg újra elmossa a víz, csak, mert valahol akad néhány gőte?" - panaszkodott a 67 éves, nyugdíjas orvos.

A gőték utáni nyomozás ráadásul csak júniusban kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×