57 évesen szülte meg első gyermekét

Infostart
2008. március 29. 19:02
Először azt hitték, petefészekrákja van, később azonban kiderült, hogy azért nő a hasa, mert terhes. A brit Susan Tollefsen 57 évesen adott életet első gyerekének.

Susan Tollefsent petefészekrák gyanújával küldték kivizsgálásra, mivel egyre nagyobb lett a hasa. Az ötvenes éveinek vége felé járó nő megdöbbent, amikor az orvos a vizsgálat után gratulált 30 hetes terhességéhez.

Az 57 éves brit nő és a nála 11 évvel fiatalabb férje már hosszú évek óta próbálkoztak, hogy gyerekük legyen. A nő kora miatt azonban az angol termékenységi klinikák visszautasították a párt, így végül egy orosz klinika segítségét vették igénybe.

Moszkvában egy donorpetébe ültették be a férj spermáját, az embriót pedig visszahelyezték a nőbe. Úgy tűnt, végre megvalósulhat a házaspár álma, ám tavaly augusztusban Susan elvetélt és rákos lett - legalábbis ezt hitték.

A nő azonban nem veszítette el magzatát, sőt teljesen egészséges maradt, és kedden császármetszéssel megszülte kislányát, Freyát. A mama és gyereke két nappal a szülés után már el is hagyhatta a kórházat.