Mit kell tenni, ha az ember fiú utódot akar?

Infostart
2008. március 27. 08:45
Mi a közös Brad Pittben, Bruce Willisben, Antonio Banderasban, Ben Affleckben, Anthony Hopkinsban és John Cleese-ben - persze azon kívül, hogy valamennyien híres színészek. A válasz: valamennyien lányos apák - méghozzá éppen amiatt, mert híres színészek.

Egy új kutatás szerint ugyanis a színészek, a tévés személyiségek és a sportolók is nagyon sok stressznek vannak kitéve - márpedig a stressz következtében a férfiaknak elsősorban lányuk születik.

Egy skót kórház kutatói jutottak arra a következtetésre, hogy az apa életmódja nagyban meghatározza, milyen nemű gyermeke születik. A sok stressz következtében ugyanis csökken a szervezetben a férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintje - vagyis a kapcsolatból nagyobb eséllyel születik lány.

A dundee-i Ninewells Kórház kutatói a nagyon stresszes foglalkozások képviselői közé sorolják mély a mélytengeri búvárokat, a sebészeket, az aneszteziológusokat, az újságírókat, a művészeket, a helikopterpilótákat, a mosodai alkalmazottakat és a fegyőröket.

Ha valaki fiút akar, akkor menjen inkább építésznek, biztonsági őrnek, mérnöknek, műszerésznek, asztalosnak, szakácsnak, közterület felügyelőnek, autószerelőnek vagy könyvelőnek.

Azt már korábban is vizsgálták a brit haditengerészet tudományos kutatói, miért születnek általában lányai a mélytengeri búvároknak. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nagy nyomás miatt elpusztulnak azok a spermiumok, amelyek fiúkat nemzenének.

Nagy-Britanniában 100 lány születik minden 105 fiúra, a nagyon stresszes szakmával rendelkező férfiak utódjai között azonban 135:100 az arány a lányok javára.

Kiderült az is más kutatásokból, hogy az idősebb férfiaknak nagyobb valószínűséggel születik lányuk, míg egyes országokban a lányok, illetve fiúk születése szezontól függ. Amerikában például júniusban van a csúcsszezon a fiú csecsemők számára.

Franciaországban azt derítették ki, hogy azok a nők, akik sok sóban és káliumban gazdag ételeket esznek, gyakrabban szülnek fiút, míg a tejtermékben gazdag diéta "eredménye" inkább lány.

Aki mindenképpen fiút szeretne, kipróbálhatja azt az amerikai módszert, amely az időzítésen alapul. Eszerint nagyobb eséllyel fogan meg fiúmagzat ovuláció idején.