Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Méretre készült autót kapott az óriás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Méretre igazított autót kapott ajándékba az ukrán Leonyid Sztadnyik, a világ legmagasabb embere Viktor Juscsenkótól, országa államfőjétől. Sztadnyik testmagassága egészen pontosan 255 centiméter, amint azt a Guinness Rekordok Könyve is rögzíti.

Az ukrán Gulliver 36 éves, foglalkozására nézve állatorvos, de hivatását egészségügyi problémák miatt fel kellett adnia, s most önálló gazdálkodó Zsitomir melletti szülőfalujában, Podoljanciban.

Autóról régen álmodott, de venni nem tudott, nemigen van forgalomban ugyanis olyan modell, amelyben nem nyomná ki térdével a szélvédőt.

Most azonban teljesült az álma: lévén afféle nemzeti nevezetesség, Juscsenko elnök megajándékozta egy külön az ő számára a Zaporozsec-gyárban átalakított Chevrolet Tacumával. Az elülső üléseket mélyebbre építették, sínjeiket meghosszabbították, hogy messze hátra lehessen tolni az üléseket, és jócskán megemelték a fejtámlákat.

A kocsi árát, mintegy 20 ezer dollárt az elnöki alapból fedezték, az átalakítás költségeit a gyár vállalta.

Sztadnyiknak még nincs jogosítványa, de tervei szerint hamarosan megszerzi most, hogy van autó, amelyikbe belefér.

Az óriás kedden a helyi önkormányzat külön erre az útra rendelkezésére bocsátott autóbuszán ment Kijevbe a legmagasabb állami méltóságtól átvenni az autót, nem hétmérföldes csizmában, hanem egyszerű, 66-os méretű cipőjében, amelyet korábban az egyik bulvárlap csináltatott neki.