Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kevesebb szex, több erőszak - házasságok most és anno

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kevesebbet szexelnek a nők, mint majd harminc évvel ezelőtt, igaz, a szexualitást többen élvezik, mint 1980-ban. Egy ausztrál felmérés szerint napjainkban több erőszaknak vannak kitéve a gyengébbik nem képviselői, és egyre kevesebben gondolják azt, hogy a \"míg a halál el nem választ\" ígéret az életük végéig tart.

Egy ausztrál női magazin csaknem 15 ezer nőt kérdezett meg az életéről, a többi mellett a szexuális szokásairól, a házassága kiegyensúlyozottságáról, vagy arról, hogy hozzá menne-e ismét a férjéhez, ha megint választhatna. A felmérés érdekessége, hogy 1980-ban szintén megkérdezték olvasóikat ugyanezekről, így az adatok most összehasonlíthatóak.

Kiderült, hogy a szexuális élet gyakorlásában visszafejlődtek a párok. Míg majd harminc évvel ezelőtt a megkérdezettek 57 százaléka mondta azt, hogy hetente legalább egyszer létesít intim kapcsolatot, addig ma a válaszadóknak mindössze 47 százaléka vallotta ezt. Az adatok szerint napjainkban a 65 év felettiek negyedére is igaz, hogy heti rendszerességgel él szexuális életet, ezt harminc éve még nem kérdezték.

Jelenleg azonban az asszonyok 32 százaléka válaszolta, hogy megjátssza az orgazmust, míg 1980-ban 37 százalék vallotta be ezt.

A nők 15 százaléka legalább egyszer megcsalta már párját, hat százalék pedig többször is megtette ezt - derül ki a mai adatokból. A válaszolók negyede azonban arról is meg van győződve, hogy már őt is megcsalta párja.

Napjainkban a házasságban élő nők 27 százaléka már nem menne hozzá még egyszer a férjéhez. A felmérés készítői szerint ezt magyarázhatja az, hogy a nők 49 százaléka még mindig maga látja el a házimunkát, és mindössze 46 százalék mondta azt, hogy az otthoni feladatokat megosztják a férjével.

A családon belüli erőszak gyakoribbá vált a 30 évvel ezelőttiekhez képest. Míg 1980-ban mindössze a nők 13 százaléka válaszolta azt, hogy legalább egyszer már megütötte őt a férje, napjainkban ezt a válaszolók 22 százaléka vallotta be.