eur:
393.83
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

"Rábeszélte" a delfin a bálnákat, hogy meneküljenek

Egy delfin mentett meg két partra vetődött bálnát Új-Zéland partjainál. Amikor az emberek már elfáradtak, és éppen feladták volna, jött Moko, és mindent "elintézett".

Malcolm Smith környezetvédő és egy csoport segítője másfél órán keresztül próbálkozott erejét megfeszítve, hogy visszaterelje a tengerbe a bálnákat - sikertelenül; a két ámbráscet kölyök újra és újra kiúszott a partra.

Mikor az állatok és az emberek is annyira kimerültek, hogy már éppen feladták volna, megjelent a közelben Moko, a palackorrú delfint, "akit" jól ismernek a helybéliek, mert imád együtt játszani a strandolókkal.

Moko tehát megjelent, "szólt" a delfineknek - majd szépen visszavezette azokat a biztonságos mélyvízbe.

"Gyertek, fiúk!"

"Nem beszélek bálnául, sem delfinül, de így is nyilvánvaló volt számomra, hogy valami elképesztő történt, mert Moko jeleire a két bálna viselkedése teljesen megváltozott. Előtte szemlátomást kínozta őket valami, ám a delfint teljesen önként követték - egyenesen a nyílt tenger felé" - számolt be a meglepő esetről Smith.

"A delfin meg tudta tenni azt, amit mi nem - méghozzá alig néhány perc alatt" - tette hozzá.

A környezetvédő hihetetlenül szerencsésnek tartja magát, hogy szemtanúja lehetett az esetnek. A bajba jutott bálnákat azóta sem látták, de Moko visszatért szokott strandjára, és ismét úszkál a fürdőzőkkel.

"Tudom, hogy a tudósok szerint nem lett volna szabad, de mihelyt Moko visszatért, beúsztam hozzá és megsimogattam köszönetképpen. Végül is ő volt a nap hőse" - tette hozzá Smith.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×