"Szexre elég három perc is"

Infostart
2008. március 6. 05:10
A legjobb esetben a szexuális aktus 7-13 percig tart, de a három perc is "kielégítő" - ez derült ki amerikai kutatók felméréséből. Most próbálták meg először kideríteni, mennyi ideig tart az "ideális" aktus.

A válaszadók a 7-13 percig tartó szeretkezés tartják "kívánatosnak", de a 3-7 perces is "megfelelő". Az ennél rövidebb ideig tartó szeretkezést azonban már "túl rövidnek", a 13 percen túlit pedig "túl hosszúnak" tartják - derült ki a pennsylvaniai kutatók vizsgálatából, amelyet amerikaiak és kanadaiak bevonásával végeztek.

A kutatás, amelynek eredményét a Journal of Sexual medicine című nemzetközi szaklapban tették közzé, arra irányult, hogy megnyugtassák azokat a párokat, akiknek irreális elképzeléseik vannak arról, mennyi ideig "kell" tartania az egészséges szeretkezésnek.

"Az emberek fantáziájában az az igazi férfi, akinek nagy a pénisze, kőkemény az erekciója és egész éjjel képes szeretkezni. A jelek szerint ezt sok férfi és nő is így gondolja - a valóság azonban teljesen más. Ha az emberek tudják, mi az igazság, akkor könnyebben lehet kezelni azokat, akiknek problémái vannak, s egyúttal meg is lehet előzni a funkciózavarok kialakulását" - hangsúlyozta a kutatást vezető Eric Corty.

Ausztráliában nem készült hasonló felmérés, de anekdoták szerint a férfiak szeretnék, ha hosszabb ideig tartana a szeretkezés, míg a nőket "nem zavarja", ha hamar vége - állítja Jane Howard szexterapeuta, aki szerint azonban nem a szeretkezés időtartama a lényeg. "De komolyan, ki nézi ilyenkor az órát?"