Kocsonya és teknősvér - szépüljön evés közben!

Infostart
2008. március 5. 05:40
Iható kocsonya, disznóláb, teknőchús és -vér - a kollagénben gazdag ételek egyre népszerűbben Japánban, ahonnan már külföldre is szállítják a bőrt szépítő, kollagénes kiegészítőket és kozmetikumokat. Már New Yorkban is megnyílt az első japán csülökétterem.

A szuppon - vagyis puha páncélú teknős - hagyományos finomságnak számít Japánban, korábban azonban elsősorban férfiak fogyasztották, mert állítólag növeli a szexuális teljesítőképességet.

A szupponfogásokban azonban nagyon sok a kollagén is. "Női vendégeink állítják, hogy másnap sokkal szebb a bőrük, jobban mutat rajta a smink" - állítja Mijagava Szoszuke, a Hanabisi szupponétterem tulajdonosa.

Azt mondja, most már a vendégeik hetven százaléka nő, főleg harmincasok, és a kereslet egyre nő a teknőcfogások iránt.

Receptje is van arra, hogy érhető el a maximális hatás: "Elvágjuk a teknős nyakát, és kifolyatjuk a vérét, amelyet azután összekeverünk szakéval vagy szilvaborral. A hatás azonnali."

Plasztikai sebészek világszerte használják a kollagént az ajkak feltöltésére, és nem újdonság az sem, hogy a zselatinos ételek szépítenek. Európában és az Egyesült Államokban is sok nő fogyaszt zselatint, hogy erősítse a haját és a körmeit.

Japánban azonban mindennél nagyobb divatja van a kollagénes ételeknek. A kollagénnel dúsított italok és joghurtok hosszú polcokat töltenek meg a tokiói boltokban, az éttermi és menzai menükön külön megjelölik, melyik ital, tea, illetve fogás gazdag kollagénben.

A szakértők megosztottak abban a kérdésben, hogy valóban hatásosak-e ezek a termékek, a fogyasztók azonban hisznek szépítő erejükben, különösen azóta, hogy állítólag egyre több híresség is ehhez a "csodafegyverhez" fordult.

A japán nők híresek porcelán bőrükről és klasszikus szépségükről, így nem csoda, hogy a "titkukat" exportálják is. Hakata Tonton tavaly év végén nyitotta meg éttermét New Yorkban, ahol elsősorban csülköt kínál - az amerikaiakat azonban még nem sikerült meggyőzni az "egészséges kollagénsaláta" és a disznókörömmel tálalt gombóc szépítő hatásáról.
A szuppon - vagyis puha páncélú teknős - hagyományos finomságnak számít Japánban, korábban azonban elsősorban férfiak fogyasztották, mert állítólag növeli a szexuális teljesítőképességet.

Állítják, hogy másnap szebb a bőrük

A szupponfogásokban azonban nagyon sok a kollagén is. "Női vendégeink állítják, hogy másnap sokkal szebb a bőrük, jobban mutat rajta a smink" - állítja Mijagava Szoszuke, a Hanabisi szupponétterem tulajdonosa.

Azt mondja, most már a vendégeik hetven százaléka nő, főleg harmincasok, és a kereslet egyre nő a teknőcfogások iránt.

Receptje is van arra, hogy érhető el a maximális hatás: "Elvágjuk a teknős nyakát, és kifolyatjuk a vérét, amelyet azután összekeverünk szakéval vagy szilvaborral. A hatás azonnali."

Plasztikai sebészek világszerte használják a kollagént az ajkak feltöltésére, és nem újdonság az sem, hogy a zselatinos ételek szépítenek. Európában és az Egyesült Államokban is sok nő fogyaszt zselatint, hogy erősítse a haját és a körmeit.

Japánban azonban mindennél nagyobb divatja van a kollagénes ételeknek. A kollagénnel dúsított italok és joghurtok hosszú polcokat töltenek meg a tokiói boltokban, az éttermi és menzai menükön külön megjelölik, melyik ital, tea, illetve fogás gazdag kollagénben.

A szakértők megosztottak abban a kérdésben, hogy valóban hatásosak-e ezek a termékek, a fogyasztók azonban hisznek szépítő erejükben, különösen azóta, hogy állítólag egyre több híresség is ehhez a "csodafegyverhez" fordult.

A japán nők híresek porcelán bőrükről és klasszikus szépségükről, így nem csoda, hogy a "titkukat" exportálják is. Hakata Tonton tavaly év végén nyitotta meg éttermét New Yorkban, ahol elsősorban csülköt kínál - az amerikaiakat azonban még nem sikerült meggyőzni az "egészséges kollagénsaláta" és a disznókörömmel tálalt gombóc szépítő hatásáról.