Los Angeles is nyert, nem csak a sztárszínészek

Infostart
2008. február 25. 21:00
Miközben az Oscar-szobrokat átadták a filmipar legjobbjainak Los Angelesben, a város is nyert egy díjat: kiderült, hogy a világon itt a legízletesebb a vezetékes víz.

A kaliforniai nagyváros a brit-kolumbiai Clearbrookkal osztozik a legízletesebb vezetékes vízzel rendelkező amerikai településnek járó kitüntetésben. A két győztes 120 riválist vert meg a 18. Berkeley Springs-i nemzetközi vízkóstoló versenyen.

A 10 újságíróból és élelmiszeripari szakértőből álló zsűri 19 amerikai államból, valamint külföldi országokból - például Új-Zélandról, Romániából, Macedóniából és a Fülöp-szigetekről - származó ásvány-, vezetékes- és palackozott vizet kóstolt meg.

Vezetékes vízben a Los Angelest is kiszolgáló dél-kaliforniai és a clearbrooki vízszolgáltató nyert. Előbbi győzelme egyébként nem meglepő; Los Angeles 1998-ban már kapott egy aranyérmet, és azóta is folyamatosan bekerült a legjobb ötbe.

A palackozott víz "királya" a nyugat-virginiai Martinsburgban működő Tumai Water, amely profitjának egy részét jótékonysági célokra fordítja: AIDS-es betegeket támogat Afrikában, ahol finanszírozza az egészséges ivóvízellátást is.
Az ásványvizek közül az aranyérmet a németországi Slavus Mineralawasser Medium kapta.