Három év, hét gyerek - és az anya még csak 16 éves!

Infostart
2008. február 22. 08:20
Harmadszor szült három év alatt, és ebből kétszer hármas ikreket egy 16 éves argentin kamasz.

A csak Pamelaként emlegetett lány 14 évesen szülte a fiát, majd két év alatt kétszer hármas ikreket. Mind a hét baba koraszülöttként jött a világra, de mesterséges megtermékenyítés nélkül.

Ez különösen a hármas ikreknél érdekes, annak ugyanis, hogy egy nő természetes úton foganjon meg egyszerre három babával, 8000:1 az esélye.

A három újszülött kislány és az anya is jól van - jelentették be az orvosok, az ügy azonban így is éles vitát váltott ki a latin-amerikai országban. Az emberek szinte másról sem beszélnek, de az esettel van tele az argentin sajtó is. Szinte általános vélemény, hogy Pamela promiszkuitása áll az egész mögött.

A tartományi hatóságok már eddig is támogatták anyagilag a családot: az első hármas ikrek megszületése után földet adtak nekik, és házat építettek a számukra.

Pamela édesanyja is takarítónői munkát vállalt, hogy segítse a gyorsan gyarapodó családot. Több támogatást azonban nem fogadnak el a kormányzattól, mondta.

Sok argentin szerint nem is erre lenne szükség, hanem inkább némi felvilágosításra Pamela számára - arról, hogyan lehet védekezni a nem kívánt terhesség ellen.

Pamela hétfőn ünnepli 17. születésnapját. Az Argentína középső részén található Cordoba tartomány egyik kisvárosában él.