"Miniszterelnök úr, lazítson egy kicsit!"

Infostart
2008. február 18. 20:20
Egy kis pihenést és szórakozást javasolt Gordon Brownnak egyik minisztere. A kisközösségi és önkormányzati tárcavezető szerint a kormányfő túl sokat dolgozik, az állandó stressz és feszültség pedig nem egészséges.

Lehet, hogy Gordon Brown brit kormányfő büszke a munkamániásságára, véleményével azonban nem minden minisztere ért egyet. Hazel Blears például a jelek szerint, komolyan aggódik a miniszterelnök egészsége miatt, ezért azt javasolta neki: lazítson egy kicsit.

A kisközösségi és önkormányzati tárcavezető nyilatkozatával azokra a lapjelentésekre reagált, amelyek szerint Brown mindössze két-három órát alszik éjszakánként. A Downing Streeten azonban cáfolták, hogy Brown dolgozószobájában még hajnali kettőkor-háromkor is égne a villany, és reggel ötkor már ismét az íróasztala mellett ülne a kormányfő.

Blears a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, nagyon örült, amikor karácsonykor a kormányfő két hét szabadságot vett ki. "Arról szó sincs, hogy bolond lenne, de nagyon keményen dolgozik, és rengeteg stressz éri. A politikusok sem szuperemberek, mi is elfáradunk, és ilyenkor pihennünk kell. Egyensúlyt kell tartani - egy kis lazítás, móka mindig kell a kemény munka mellett:"

Brown azonban ezt az aranyszabályt nem tartja be. Nyári dorseti szabadsága mindössze négy óra hosszat tartott, azonnal visszatért Londonba, hogy megoldja a száj- és körömfájás járványt.

Cary Cooper pszichológus szerint Brown nem tehet róla, hogy képtelen lazítani. "Állandóan hajtják az ambíciói; az ilyen típusnak nagyon nehéz pihenni. Skót presbiteriánus gyökerei miatt meggyőződése, hogy mindent csak kemény munkával lehet elérni. Hosszú távon azonban ezt nem lehet bírni; pihenésre mindenkinek szüksége van."