A hétvégén sarkvidéki idő, jövő héttől tavasz lesz

Infostart
2008. február 15. 15:15
A hétvégére télies időt, a jövő hétre viszont valódi tavaszt, napsütést és 10 fok körüli hőmérsékletet ígér a meteorológiai előrejelzés.

Hétvégén az átlagosnál hidegebb lesz, éjszakánként fagyni fog. Vasárnap reggel mínusz 7-12 Celsius-fok várható, a derült, hóval borított tájakon akár -15 fok is lehet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve: napközben enyhébb lesz az idő.

Molnár László közölte: kisebb havazás, hózápor az országban bárhol előfordulhat szombat éjjelig, vasárnap azonban már nem várható csapadék.

Még másfél-két napig zúdul be az ország területére a sarkvidéki, hideg levegő, vasárnap délutántól pedig enyhülés következik - tette hozzá a meteorológus.

A jövő hét elején az éjszakai órákban már csak gyenge fagyokra, nulla, mínusz 5 fokra lehet számítani, napközben pedig helyenként már a tíz fokot is elérheti a hőmérséklet. A hét közepétől napos, tavaszias idő várható - mondta Molnár László.

A szél is lecsendesül majd; a hét végéig az átlagosnál enyhébb időre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást