eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla

Nagylelkű a YouTube: bárki meggazdagodhat a feltöltésből

Részesülhetnek a YouTube reklámbevételeiből azok, akik feltöltik felvételeiket a népszerű videómegosztó oldalra.

A jövőben akár komoly összeget is kereshetnek, akik videóikat megosztják a világhálón. A YouTube ugyanis az Egyesült Államokban már bevezetett forradalmi újítását kiterjeszti a világ több országára, köztük Nagy-Britanniára is.

Ennek lényege, hogy aki feltölt egy videót a népszerű portálra, és feliratkozik a YouTube partnerprogramjára, részesedést kap abból a reklámbevételből, amely az ő felvételének oldalán látható hirdetésekből keletkezik.

A pontos részletek még nem teljesen ismertek, de annyi bizonyos, hogy a megkereshető összeg függ attól, hányan nézik meg a felvételt, és mennyire lesz népszerű a videó. Növelheti a bevételeit, aki több videót is feltölt az oldalra.

Az Egyesült Államokban egyesek többezer dollárt kerestek havonta a videók megosztásával.

A YouTube vezetői azért döntöttek a lépés mellett, hogy valamilyen módon jutalmazzák azokat, akiknek immár az oldal látogatottságának jelentős részét köszönhetik.

Jó példa erre Tay Zonday amerikai tanuló esete, akinek Cholocate Rain című dalának eredeti változatát közel 15 millióan nézték meg, és több videója is rendkívül népszerű lett.


Egy piackutató, Alex Burmaster szerint ugyanakkor még messze van az a lehetőség, hogy valaki milliomos legyen ebből a videómegosztás révén.

"Ahhoz, hogy nagy bevételt lehessen elérni, valami igazán elképesztőt kell tenni" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×