Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Negyvenmilliárdos vagyonából egy fillért sem hagy a gyerekeire

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
110 millió fontos (38 milliárd forintos) vagyonnal és egy hétmillió fontot érő londoni házzal rendelkezik Nigella Lawson, a népszerű tévés séf és a férje, de a gyermekeik nem számíthatnak arra, hogy ölükbe hullik a vagyon - nem kapnak ugyanis egy fillért sem.

Egy volt konzervatív pénzügyminiszter lányaként az egyik legbefolyásosabb brit tévés séf, népszerű szakácskönyvek szerzője, Nigella Lawson pontosan tudja, mit jelent gazdag és híres ember gyerekeként felnőni.

Ezért úgy döntött, hogy a gyerekeinek a maguk erejéből kell mindent elérniük - nem kapnak tehát egy fillért sem a 110 millió fontos vagyonból, amelyet férjével, a marketing guru Charles Saatchival közösen birtokol.

A döntésével azonban a férje nem ért egyet, s ez nem kevés vitához vezet kettejük között - ismerte be a 48 éves Lawson.

A 64 éves Saatchinak egy 12 éves lánya van az első házasságából, Lawsonnak pedig egy 13 éves lánya és egy 11 éves fia előző férjétől, a néhai John Diamond újságírótól.

Ki kapja akkor a vagyont?

Amikor Lawsont megkérdezte a My Weekly című hetilap újságírója, mire neveli a gyerekeit, így válaszolt: "Arra tanítom őket, hogy az embernek dolgoznia kell, ha pénzt akar keresni. Szentül elhatároztam, hogy a gyerekeimnek nem garantálom az anyagi biztonságot, mert az embereket tönkreteszi, ha nem tanulnak meg pénzt keresni."

Azt azonban nem árulta el, kire hagyja majd a vagyonát, ha nem a gyerekeire. Az azonban tény, hogy sokat segít különböző, rákbetegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek, mióta az édesanyja, a nővére és az első férje is ilyen betegségben halt meg.

Lawson szakácskönyveiből már több mint hárommillió példányt adtak el, legújabb tévéshow-ját, a Nigella Expresst pedig minden alkalommal 3,2 millió néző követi figyelemmel.

A többi sztárszakáccsal - Jamie Oliverrel és Gordon Ramsay-vel - ellentétben nem egy étterem konyhájában tanult meg főzni: Oxfordban járt egyetemre, és 26 éves korában már a Sunday Times szerkesztője volt. Apja, Nigel Lawson Margaret Thatcher pénzügyminisztere volt, jelenlegi férje pedig az egyik leggazdagabb ember Nagy-Britanniában.