Boldogan lemondana a pénzről a lottónyertes

Infostart
2008. január 30. 10:10
Boldogan lemondana 19 millió fontos (6,6 milliárd forintos) lottónyereményéről Stephen Smith, ha cserébe valaki meg tudná gyógyítani. A férfi állapota olyan súlyos, hogy bármelyik pillanatban meghalhat.

Az 58 éves férfinak mindig figyelnie kell arra, hogy kórház közelében maradjon, bármelyik pillanatban szüksége lehet ugyanis az életmentő kezelésre.

Amikor megnyerte a brit lottó 19 millió fontos főnyereményét, könnyekben tört ki. "Tényleg nagyon boldognak" nevezte magát, de hozzátette: az utolsó pennyről is kész lenne lemondani, ha cserében valaki garantálná, hogy élhet még egy ideig.

A férfinál három éve diagnosztizálták az aorta aneurizmát, vagyis hegesedést. Az aortában kialakult duzzanat bármelyik pillanatban kirepedhet, ami belső vérzéshez vezethet, így gyors orvosi beavatkozás híján halálos lehet.

Bár a nyereménynek köszönhetően a férfi megengedheti magának a legjobb és legdrágább kezelést, az orvosok addig nem operálhatják meg, amíg a kiboltosulás nem nő nagyobbra, a betegségnek ebben a szakaszában ugyanis túlságosan nagy az aorta megrepedésének a kockázata.

Az egykor portásként, házfelügyelőként és bingó játékvezetőként is dolgozó férfi eddig egy egy hálószobás lakásban élt nála tíz évvel idősebb feleségével. Szombaton nyerte meg a lottófőnyereményt, így végre nagyobb lakásba költözhet, mert köszvénye is van, így nem bír lépcsőt mászni.

Smith 1980-ban találkozott olasz származású feleségével, akivel egy kórházban dolgoztak; hét évvel később kötöttek házasságot. Közös gyermekük nincs, de van hat unokájuk.

A férfi azóta lottózik, hogy a játékot bevezették, és elmondása szerint biztos volt benne, hogy egyszer nyerni fog. Most azonban nem a szokásos számaival játszott.