eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Tinédzsereket is megölt a botox

Amerikai fogyasztóvédők szerint tizenhat ember, köztük négy fiatal halálát okozták a kozmetikai iparban használt botoxinjekciók. A civilek azt szeretnék, ha erőteljesebben figyelmeztetnék az ügyfeleket a szer veszélyeire.

A botox évek óta a kozmetikai ipar sztárjának számít, a bőr alá fecskendezett kis mennyiségű botulinum toxin az izomra hatva kisimítja a ráncokat, így sokkal fiatalabb külsőt biztosít.

Egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez benyújtott beszámolók számos balul sikerült kezelésről adnak számot.

Eszerint a botoxinjekciók valószínűleg felelőssé tehetők tizenhat ember haláláért, akik közül négyen 18 évnél fiatalabbak voltak. Nyolcvanhét ember kórházi kezelésre szorult egyebek mellett izomgyengeség és légzési nehézségek miatt.

Az amerikai fogyasztóvédők azt szeretnék, ha a jövőben erőteljesebben figyelmeztetnék a kezelésre jelentkezőket. A gyártó szerint ugyanakkor nem kerültek napvilágra olyan kockázatok, amelyekre jelenleg nem hívják fel a figyelmet.

A brit plasztikai sebészek szövetségének munkatársa szerint - ha körültekintően használják - a botox biztonságos, a kétes hírű klinikákat azonban érdemes elkerülni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×