eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Ismerje el a kormány, hogy vannak UFO-k!"

Visszakozott korábbi kijelentéseitől az amerikai légierő: bár korábban tagadták, most azt állítják, gyakorlatozó vadászgépeket néztek UFO-nak a texasi Stephenville lakosai. Magyarázatuk azonban nem elégíti ki a sci-fi rajongókat.

A stephenville-iket váltig állítják: meg tudják különbözteti az UFO-t a vadászgépektől, amelyekből éppen eleget láttak már, hiszen településük a Fort Worthi légi bázis közelében fekszik.

Szerintük éppen az ő állításukat erősíti a légierő bejelentése a gyakorlatról, hiszen többen is megesküdnének: látták, amint két vadász üldözőbe veszi a titokzatos repülő objektumot.

A Mutual UFO Network texasi igazgatója, Kenneth Cherry azt is sokatmondónak tartja, hogy a légierőnek két hét kellett a bejelentésre, amelyet szerinte csak azért tettek, hogy megnyugtassák a kedélyeket. Január 8-án ugyanis több tucatnyian látták a titokzatos fényeket a texasi kisváros fölött, az UFO-figyelők múlt hét végi találkozóján ötven szemtanú számolt be arról, mit látott.

A Fort Worth-i bázis illetékesei eredetileg azt állították: nem volt gépük a levegőben a kérdéses időpontban, most viszont már azt mondják: hibáztak a tagadással, valójában tíz darab F16-os gyakorlatozott január 8-án Stephenville környékén.

Karl Lewis őrnagy, a 301-esek szóvivője azonban semmit nem volt hajlandó elárulni a gyakorlat céljáról, és nem volt hajlandó azt sem megmondani, levegőben voltak-e a gépek más napokon is. Korábban viszont még azt állította: a leszálló nap fénye csillanhatott meg két utasszállító gépen, ezt nézték UFO-nak az idegenekben hinni akarók.

Szavahihetőnek ismert szemtanúk szerint azonban a titokzatos repülő tárgy nagyobb, halkabb és gyorsabb volt egy repülőgépnél, ráadásul sokkal alacsonyabban is szállt. A fényei pedig változtatták az alakjukat, ami soha nem fordul elő egy repülőgép esetében.

"A tejünkért jöttek!"

"Garantálom, hogy nem személyszállító gépet láttam" - hangsúlyozta Steve Allen pilóta, egy teherfuvarozó cég tulajdonosa, aki arra is emlékeztetett, hogy az a hely, ahol a fényeket látta, kívül esik a bázis gyakorlóterületén. Ráadásul nem csak 8-án jelentettek UFO-észleléseket.

A 17 ezer lakosú texasi kisváros január 8-a óta a nemzetközi érdeklődés középpontjába került - és ezt igyekeznek is kihasználni. A középiskola néhány diákja pólót dobott piacra, rajta repülő csészealj, amely éppen egy tehenet világít meg és a felirat: "Stephenville: az új Roswell", illetve "A tejünkért jöttek!" (Az új-mexikói Roswell külső részén állítólag azonosítatlan repülő tárgy zuhant le 1947. július 2-án. Hat nappal később a hadsereg bejelentette: a tárgy egy UFO volt, és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyén. Bár a légierő másnap cáfolta a hírt, Roswell azóta - az 51-es körzettel együtt - a földönkívüli összeesküvés-elméletek egyik központja.)

A stephenville-i boltok kirakatában megjelentek az "Üdvözöljük a földönkívülieket!" feliratok, a Tarleton Állami Egyetem pedig meghívott egy UFO-kutatót, aki arról tart majd előadást, hogyan kezeli az amerikai kormány a földönkívülieket.

Az amerikai légierő 1968 óta nem vizsgál UFO-észleléseket; addigi tapasztalataikról kiadott jelentésük 12600 észlelésről számolt be, amelyek közül 700-at soha nem tudtak megmagyarázni.

"Azt akarjuk, hogy a kormány ismerje el: vannak UFO-k, és hozza nyilvánosságra, mit tud róluk" - jelentette ki a Mutual UFO Network texasi igazgatója.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×