eur:
393.17
usd:
367.88
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György

Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot

Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.

Az Utah-i Egyetem pszichológusai egy kutatással cáfolták azokat a vélekedéseket, amelyek szerint a biszexuális beállítódást egy tapasztalat váltja ki, és csak egy életkori szakaszra jellemző.

Majdnem 80, 18 és 25 év közötti, magát biszexuálisnak vagy leszbikusnak tartó lánnyal készítettek interjút, de voltak közöttük olyanok is, akik nem deklarálták szexuális beállítottságukat. Tíz év alatt mindenkit ötször szólaltattak meg. Kikérdezték őket szexuális szokásaikról, tapasztalataikról, valamint szociális és családi kapcsolataikról.

Kiderült, hogy a biszexuálisok és a szexuális beállítottságukat nem meghatározó nők sokkal gyakrabban váltottak orientációt, mint a leszbikusok vagy a heteroszexuálisak.

A kutatás készítői azt is leszögezték, hogy a leszbikusság és a biszexualitás között inkább fokozatbeli különbség van, a kettő kevésbé tekinthető elkülönült kategóriának.

A kutatók ezzel cáfolták azokat a korábbi vélekedéseket, amelyek szerint a leszbikusság inkább csak egy életkori szakaszra jellemző, átmeneti állapot. Szerintük ezek a vélemények inkább anekdotákon, és nem valós adatokon alapultak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×