eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két méter magas, és még nő - nézze meg Nagy-Britannia legnagyobb lovát!

Lenéz mindenkit Digger, de nem büszkeségből: Nagy-Britannia legnagyobb lova 198 centi magas, és mivel még csak négy éves - vagyis emberi mércével tinédzser - még nőni is fog.

Digger olyan magas, hogy gondozójának, Lisa McFarlane-nek nem könnyű megmérnie. Így inkább csak becslés, hogy a ló elérte a 198 centis magasságot.

Digger karácsony előtt nem sokkal érkezett a skóciai Aboyne farmjára, de hamar otthon érezte magát. Előző gazdája nem gonoszságból szabadult meg tőle; egészségügyi problémái miatt egyszerűen nem volt már képe gondozni a hatalmas termetű állatot.

"Digger a legnagyobb ló, amellyel valaha is dolgoztam. Éppen olyan, mint a kamasz fiúk - soha nem érzi úgy, hogy eleget evett. El sem tudom képzelni, mekkorára nőhet még" - nyilatkozta a Belwade farm vezetője, Eileen Gillen.

Ha Digger felemeli a fejét, magassága majdnem eléri a 274 centit. Már majdnem utolérte Crackerst, a 206 centi magas lincolnshire-i lovat, és minden valószínűség szerint ledönti a trónról az amerikai Tennessee-ben élő Tinát: az állatot tavaly kiáltották ki a világ legnagyobb lovának - a címet 212 centis magasságával nyerte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×