Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét itt a nagy fogyiverseny

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén már hetedik alkalommal szervezte meg egy szegedi fitneszedző a Nagy Fogyiversenyt. A program első meghirdetése óta már csaknem 2300 jelentkező több mint 4700 kiló túlsúlytól szabadult meg.

Több százan fogyókúráznak egyszerre Szegeden, ahol egy fitneszedző immár immár hetedik alkalommal szervezte meg a Nagy Fogyiversenyt. Kovács Éva elmondta: a program első meghirdetése óta már csaknem 2300 jelentkező több mint 4700 kiló túlsúlytól szabadult meg.

Hét évvel ezelőtt valamivel több mint harmincan jelentkeztek a programra, tavalyelőtt viszont már négyszáz jelentkező volt és háromszázhatvanan fejezték be a programot, amelynek révén több mint 2200 kilót adtak le.

Kovács Éva szerint elsősorban nem versenyről, hanem életmódváltásról van szó, az egészséges és tartós eredményhez ugyanis át kell formálni az egész étkezést és az életszemléletet is.

Hétfőn kezdődött a versenyzők állapotának felmérése, ami a jelentkezés feltétele. Átfogó egészségügyi vizsgálatot végeznek, kiszámolják a testtömegindexet, a zsírszázalékot, a haskörtérfogatot, vércukorszintet mérnek. Emellett egy adatlapot is ki kell tölteni, ebben a családi előzményekre is kíváncsiak a szakemberek.

Minden versenyző étrendet és edzéstervet kap. Emellett minden hónapban kontrollra kell jelentkezni és hasznos előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők.

Tavaly a négyszáz emberből több mint százharmincat szűrtek ki, akinek olyan kapcsolódó egészségi problémája volt, mint a cukorbetegség, pajzsmirigy túlműködés, túl magas zsír-koleszterin szint, tehát olyan problémákat vettek észre, amiről a fogyni vágyók nem is tudtak.