Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Saját halálhírét keltette, hogy megússza a büntetést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyéves börtönbüntetést kapott és 18 hónapra eltiltották az autóvezetéstől azt a brit fiatalembert, aki saját halálhírét keltette, csak hogy ne kelljen kifizetnie a 180 fontos (63 ezer forintos) büntetést, amelyet gyorshajtásért kapott.

A 26 éves Shafkat Munirt az igazságszolgáltatás akadályozásában találta bűnösnek a bíróság. A fiatalembert háromszor is elkapták gyorshajtásért, ám nem akarta kifizetni a büntetést, ezért halotti anyakönyvi kivonatot hamisított.

A lancashire-i közlekedés-rendészet vezetője ilyen ostobaságot még sosem hallott. "Mivel nem is volt korábban büntetőpontja, még ma is meglehetne a jogosítványa, ha nem ilyen ostoba" - vélekedett John Davies, aki azt is hozzátette, hogy a halálos balesetek legalább egyharmadáért legalább részben a gyorshajtás okolható.

Munirt először tavaly januárban fényképezte le a traffipax, akkor a megengedett 80 helyett 106 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. Másodszorra ötvenes zónában vezetett 58, harmadszorra pedig 66 kilométeres sebességgel.

A hatóságoknál egy magát Rashid Hussainnak nevező férfi jelentkezett, aki azt állította: Munir 2002-ben, Pakisztánban életét vesztette. Bemutatott bizonyítékul egy urdu nyelvű halotti bizonyítványt is, de szerencsétlenségére valakinek feltűnt, hogy a dokumentum nem egészen úgy néz ki, ahogyan kellene.

Amikor felhívták az állítólagos Hussaint, kiderült, hogy ő a "halott", aki el is ismerte a csalást.