eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tudja, mi a világ legnépszerűbb kikapcsolódása?

Egy nemzetközi felmérés szerint a világ több mint 30 országában a legkedveltebb időtöltés a zenehallgatás, utána a mozi és az olvasás következik. A kutatásból kiderül az is, hogy a magyarok többet olvasnak a nemzetközi átlagnál.

A legtöbb ember szabadidejében zenét hallgat, filmet néz vagy könyvet, újságot olvas. Ez áll abban a nemzetközi kutatásban, amely 30 országban készült 30 ezer ember megkérdezésével.

A 13 évesnél idősebbek csaknem felének tölti ki a szabadidejét a zene, a válaszadók 35 százaléka mozinak hódol, és csak egy kicsivel kevesebben, 34 százaéknyian választják kikapcsolódásnak az olvasást.

A kutatásban részt vevők több mint negyede a sportműsorokat választja, ám sportolni ennél már lényegesebben kevesebben szeretnek, arányuk 14 százalékra tehető.

A kelet-közép európai régióban azonban más a sorrend. Csehországban, Lengyelországban és Oroszországban a mozi áll az első helyen, a zene a második, az olvasás pedig a harmadik legkedveltebb módja a szabadidő eltöltésének.

Magyarországon a statisztika szintén változik. A megkérdezettek több mint fele a zenét részesítette előnyben, és csak ennél kevesebben az olvasást, majd pedig a mozit.

Az adatok szerint a magyarok többet olvasnak a nemzetközi átlagnál. A könyveket és az újságokat ugyanis 10 százalékkal többen, összesen 43 százaléknyian részesítették előnyben Magyarországon.

Szerző: Gál Ildikó

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×