eur:
394.65
usd:
370.61
bux:
66461.97
2024. április 16. kedd Csongor

"Bosszú a küldetése, az erőszak az egyetlen lehetősége"

Betiltotta egy számítógépes játék televíziós hirdetését az Advertising Standards Authority, a brit reklámetikai hatóság (ASA), mert értékelése szerint a reklám túlságosan erőszakos volt ahhoz, hogy képernyőre kerülhessen.

A 18 éves korhatár alatt nem ajánlott Stranglehold nevű játék kifogásolt reklámfilmjében négy férfi küzdött egymással egy hosszúra nyúlt lövöldözős jelenetben, miközben egy hang azt mondta: "Becsület a törvénye. Bosszú a küldetése. Az erőszak az egyetlen lehetősége".

Az ASA szerint, bár az erőszak számítógép által generált, mégis valóságosnak látszik.

"Véleményünk szerint a hirdetés úgy tűnhet, mintha erőszakra bátorítana. Mivel a hirdetéssel kapcsolatos kifogásokat nem lehet megoldani a reklám adásba kerülési idejének korlátozásával, a teljes tiltás lehet az egyetlen megoldás" - áll a szabályozótestület közleményében.

A reklámfilm készítői szerint a kifogásolt jelenet csak egy vágott verzió, az eredeti történetben senkit nem lőnek le.

Szerintük a nézők számára is egyértelmű, hogy a jelenetben nem valódi erőszakról, hanem csak egy számítógépes játékról van szó.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×