eur:
393.34
usd:
367.61
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Negyven évig vezetett - jogosítvány nélkül

Nagyon meglepte a rendőröket egy 61 éves férfi Klagenfurtban azzal, hogy 40 éve vezet - jogosítvány nélkül.

A férfit rutinellenőrzés buktatta le, és kiderült, hogy volt ugyan jogosítványa - de csak 1968-ig. Akkor bevonták, azóta pedig nem is próbálta meg visszaszerezni. Viszont hibátlanul vezetett.

A jogosítványmentes 40 év amúgy messze nem világcsúcs, a rekordot egy 85 éves holland férfi tartja, akinek autóját szintén csupán rutinszerűen állították meg tavaly nyár elején a rendőrök.

Mint kiderült, a kocsi még sohasem volt műszaki vizsgán, a bácsi meg autóvezetésin, jóllehet 67 éve vezetett baleset- és problémamentesen.

A jogosítvány nélküli autóvezetés ezüstérmese egy dán férfi 55 esztendővel. Az illetőt 2003 nyarán csípték el, 74 éves korában, rutinellenőrzésen. Kiderült, hogy kamiont is vezetett, és többször járt külföldön, mégsem bukott le korábban.

A kategória bronzérmese szintén holland, 47 évvel.

Vezetést is oktatott - pedig nem volt jogosítványa

A negyedik helyen Németország eddigi rekordere áll, ő 45 évet produkált, viszont feltehetően világelső a jogosítvány nélkül autóvezetést oktatók kategóriában. 43 éven át tanított, mígnem 2004-ben koccanásos baleset miatt derült ki a papírhiány.

Õ legalább megpróbálta letenni az autóvezetői vizsgát 1963-ban, de megbukott, újabb vizsgához viszont nem volt bátorsága - csak az oktatáshoz.

Portugália "bajnoka" ugyan csak 35 évnyit vezetett jogosítvány nélkül, viszont extrája, hogy sofőrként is dolgozott éveken át Svájcban.

A nők mezőnyében egyelőre Izraelé a világelsőség: egy 84 éves korában elcsípett hölgy tartja a csúcsot 30 esztendei jogosítványmentes vezetéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×