eur:
393.42
usd:
369.01
bux:
65649.33
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meghökkentő képek a Bamako-rali rajtjáról

Reggel elindult a 3. Budapest-Bamako rali a Kossuth térről. A versenyzők tizenhat nap múlva érkeznek meg Mali fővárosába, Bamakóba.

A Budapest-Bamako rali nem kapott terrorfenyegetést, ettől függetlenül húszan lemondták a részvételt, elsősorban spanyolok és franciák.

A résztvevők közül többen már pénteken letették autójukat, motorjukat a Kossuth téren, de szombat reggel is érkeztek még indulók. A csapatokat Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes köszöntötte, majd elindította a ralit.

Az indulók verseny és túra kategóriában vehetnek részt az eseményen. A 8760 kilométeres távnak nekivág egyebek mellett a BKV Volvo busza is, míg mások csuklós Ikarusszal, Polski Fiattal, Daciával, vagy éppen fagylaltos kocsival indulnak.

A verseny kategóriában negyvenen indultak, a feladatuk az lesz, hogy a megadott esti időpontig megérkezzenek a futam által meghatározott helyszínekre. Tájékozódási feladatok is vannak, ezek teljesítéséért ugyancsak pontokat szerezhetnek.

A Budapest-Bamako rali résztvevői négynapi európai autózás és motorozás után érkeznek Afrikába, a partoktól tizenkét nap alatt jutnak el a Mali fővárosba, Bamakóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×