eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megúszhatják a börtönt a gyilkos sofőrök

A brit bíróságoknak küldött legújabb irányelvek szerint nem kell okvetlenül letöltendő börtönbüntetésre ítélni azokat az autóvezetőket, akik halálos balesetet okoznak.

A bírósági irányelvek ellentmondanak az ügyészségieknek, amelyek éppenséggel nagyobb szigort követelnek meg a közúti közlekedést veszélyeztetőkkel szemben. A múlt hónapban nyilvánosságra hozott ügyészségi irányelvek szerint például azokat a sofőröket, akik vezetés közben mobiltelefont használnak, akár kétéves börtönbüntetéssel lehet sújtani.

A bíróságok azonban azokat a sofőröket, akiket nem "veszélyesnek", hanem csak "gondatlannak" minősítik, nem börtönbüntetésre, hanem közmunkára ítélhetik. A telefonálás miatt halálos balesetet okozók például, megúszhatják a börtönt, ha a bíró úgy véli: muszáj volt elintézniük azt a bizonyos hívást.

Nem kerülnek rács mögé azok sem, akik azzal okoznak halálos balesetet, hogy túl közel mennek egy másik járműhöz, véletlenül áthajtanak a piroson, vagy áttérnek a másik sávba.

Csak gondatlanságból elkövetettnek számít az a halálos baleset is, amelyet azért okoz valaki, mert éppen másik adót keres a rádión, vagy rágyújt egy cigarettára.

Az új irányelvek kommentálását az igazságügyi minisztérium azzal hárította el, hogy egyelőre csak tervezetről van szó.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×