Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Piros riasztás az ország déli részén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmadfokú riasztást adott ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld területére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ honlapja szerint Baranya és Somogy, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében egyre többfelé várható tartós, intenzív ónos eső és erős jegesedés.

A közlekedést jelentősen nehezítő ónos esőre kisebb intenzitással nyugaton is számítani kell.

A középső országrészben kisebb havazás várható, néhol itt is fagyott eső, ónos eső, és egyre inkább vegyes halmazállapotú csapadék.

A riasztás egyelőre szombat éjfélig érvényes.

A hétvége hátralévő részében egyébként erősen felhős, illetve borult lesz az ég, egyre több helyen kell csapadékra számítani. Nyugaton és délen ónos eső, fagyott eső várható, másutt estig még többnyire havazás, majd fagyott eső, ónos eső valószínű.

Vasárnap északon, északkeleten továbbra is főként havazásra lehet számítani, míg másutt eleinte ónos eső, majd eső várható. Az Észak-Dunántúlon gyakran megerősödik a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nyugaton, délnyugaton +4, északon, északkeleten -2 fok körül valószínű.

A szálló por koncentrációja csökken, a forgalmasabb belvárosi területeket leszámítva várhatóan mindenütt a levegőminőségi határérték alatt lesz.