"Kényelmetlen" gyerekkel kocsmázni

Infostart
2008. január 5. 08:55
Csak két italt fogyaszthatnak azok, akik a gyerekükkel térnek be a kocsmába - így döntött az egyik nagy-britanniai pub hálózat. A döntéssel azt akarják elérni, hogy a gyerekes szülők kevesebb időt töltsenek az ivókban.

A JD Wetherspoon szóvivője megerősítette, hogy a hálózat pubjaiban a gyerekkel érkezők ezután csak két italt fogyaszthatnak el, mert akkor hamarabb hazamennek. Mivel a gyerekek nem tudnak játszani, így igen "kényelmetlen" velük kocsmázni - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy akár üdítőital vagy kávé felszolgálását is megtagadhatják az alkalmazottak a gyerekes szülőktől, hogy megkurtítsák kocsmai tartózkodásuk időtartamát.

A Wetherspoon 683 pubot üzemeltet Nagy-Britanniában.

Az új vállalati politikáról a BBC úgy szerzett tudomást, hogy valaki jelezte: vacsorázni tért be a családjával és a barátaival a lánc egyik pubjába. A pincér előre figyelmeztette őket, hogy csak két italt fogyaszthatnak - mert gyerekkel vannak.

A pincér azt is közölte, hogy az intézkedés célja megvédeni a gyerekeket a "kegyetlenségtől". Ez utóbbival kapcsolatban azonban a hálózat szóvivője annyit közölt: erről szó sincs, ez már az alkalmazott "magán magyarázata" volt.