Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kövér embernek a svédasztalért is duplán kell fizetnie

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Túlszámlázással vádolja az egyik louisianai éttermet egy elhízott amerikai férfi. Azt állítja, hogy kitiltották az étteremből, miután nem volt hajlandó kifizetni a svédasztalos vendéglátás árának a dupláját.

Ricky Labit 190 centi magas és 120 kiló. A leszázalékolt olajmunkás feljelentette kedvenc houmai éttermét, mondván: hátrányosan különböztetik meg ott a súlya miatt.

A férfi állítása szerint nyolc hónapja jár rendszeresen vacsorázni a svédasztalt kínáló étterembe; van úgy, hogy hetente háromszor is ott étkezik. Legutóbb azonban nem a szokásos összeg duplájáról kapott számlát, amikor a felesége unokatestvérével járt az étteremben.

"A pincérnő ezt azzal magyarázta, hogy túl sokat eszünk" - állítja a férfi, aki szerint őt és a rokonát ezáltal hátrányos megkülönböztetés érte. "Teljesen elképedtem a pincérnő szavain. Nem vagyok olyan kövér, csak 126 kiló" - kérte ki magának a dolgot a 44 éves Michael Borelli, akit különösen kiakasztott, hogy a pincérnő megjegyezte: úgy néz ki, mint egy állapotos nő.

Csak rákot és békacombot esznek

A helyi önkormányzat jegyzője szerint viszont azért számláztak ki mindkettejüknek plusz tíz-tíz dollárt, mert rászoktak, hogy csak a legdrágább tengeri falatokat - rákot és békacombot - esznek. Thomas Campo az étterem tulajdonosa, Li Shang nevében, aki nem beszél elég jól angolul, kijelentette: sok túlsúlyos ember jár oda enni, eszük ágában sincs senkit diszkriminálni.

A számla körüli vita annyira elfajult, hogy végül ki kellett hívni a rendőrséget. A járőr jelentése szerint a vita azzal zárult, hogy az étterem elismerte: hiba történt, és kárpótlásul a szokásos árat is elengedték.

Labit szerint viszont búcsúzóul közölték vele: többet ne tegye be a lábát az étterembe. Arra is panaszkodott, hogy amikor elfogynak az asztalról a tenger gyümölcsei, a személyzet csak vonakodva hajlandó újabb adagokat kihozni.

Az étterem erre azzal védekezett, hogy igyekeznek elkerülni, hogy a drága étel pocsékba menjen. A falon tábla is figyelmeztet erre, amelyen ez olvasható: "Az étel azért van, hogy megegyék, nem azért, hogy a gyerekek játszanak vele - különben 20 százalékos felárat számítunk fel".