Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A YouTube-on keresi öt éve eltűnt feleségét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétségbeesésében az utolsó eszközhöz folyamodott egy skót férfi: a YouTube oldalán keresi öt éve eltűnt feleségét. Az asszony, akivel hét közös gyermeket neveltek fel, egyik reggel eltűnt - és azóta sem tudni róla semmit.

A Duncan házaspár a skóciai Buckie jól ismert lakója volt, mindenki tudott szinte beteges vadnyugat-imádatukról. George csak Wyatt Earpnek hívatta magát, a feleségét, Patet pedig mindenki Belle Starrnak becézte a hírhedt amerikai törvényen kívüli asszony után, akiről már meggyilkolása évében, 1889-ben könyv jelent meg "Bella Starr, a banditák királynője, avagy a női Jesse James" címen.

A házaspár annyira odavolt a Vadnyugatért, hogy a hátsó kertjükben felépítették Dodge City mását. Ez azonban pusztulásnak indult, amikor George egy reggel arra ébredt, hogy a felesége nincs sehol.

Pat még a kézitáskáját és a kulcsait sem vitte magával, nem volt nála semmi egy doboz cigarettán és az öngyújtóján kívül eltűnése reggelén. George már mindenhol - még az Egyesült Államokban és Máltán is - kereste, de nem jutott a nyomára.

Az élete teljesen tönkrement. "Korábban saját cégem volt, de miután Pat eltűnt, semmi nem érdekelt többé; mindent föladtam. Azóta hol itt dolgozom, hol ott, ahol éppen munkát kapok. Csak annyit szeretnék tudni, hogy biztonságban van, és hogy miért ment el" - magyarázta a 62 éves férfi.

Négy lányuk és három fiúk is segített neki az asszony keresésében, és persze a rendőrségnek is bejelentették az eltűnését. A rendőrök még egy távirányított mini tengeralattjárót is bevetettek a közeli tengerpart kutatás során, de nem jutottak az asszony nyomára.