eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jó hír a lustáknak: az is használ, ha csak felállunk a fotelból

A legújabb kutatások jó hírrel szolgálnak azoknak, akik nem tudják rávenni magukat arra, hogy rendszeresen felkeressenek egy edzőtermet vagy egy sportközpontot. Már az is jótékonyan hat a szervezetre, ha felállunk a fotelból, és mondjuk kertészkedésbe fogunk.

Az emberi anyagcsere már akkor jobban működik, ha az ember nem egyhelyben ül, hanem áll, így már azzal is használunk az egészségünknek, ha a lakásban sétálunk.

Sőt, a házimunka közben az anyagcserénk hatékonysága megkétszereződik - állítja az egyesült államokbeli Missouri Egyetem professzora, aki azt ajánlja: hasznos lehet, ha televíziózás közben például állva vasalunk, vagy kitakarítjuk a szekrényt, miközben hallgatjuk a rádiót.

Azt már eddig is gyakran hangsúlyozták a kutatók: legalább 20 perces mozgás kell ahhoz, hogy a szervezet hatékony zsírégetésbe kezdjen.

A mostani kutatási eredmények azonban arra mutatnak rá, hogy mindez a házimunkával is előidézhető. Érdemes tehát nekilátni egy nagytakarításnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×