Apróban fizette ki az új autóját a takarékos nyugdíjas

Infostart
2007. december 23. 18:34
Paul Brant mindig is takarékos embernek tartotta magát. Az évek során félretett apró jó szolgálatot tett: negyed- és egydollárosokkal fizette ki új autóját.

A 70 éves indianai férfi apróban fizette ki a 25 ezer dollárt (4,2 millió forintot) az új Dodge Ram kisteherautóért - 13 évvel azután, hogy ugyancsak negyeddolláros érmékből megvette előző autóját. Az a Dodge Neon 36 ezer dollárba (6,4 millió forintba) került.

"Az előző kisteherautóm nem négy kerék meghajtású volt, és mivel tanyán élek, úgy gondoltam, újat már ilyet veszek, hogy ne akadjak el a hóban" - mesélte az idős férfi, akit a szülei takarékosságra neveltek; az édesapja beléje sulykolta, hogy soha ne vegyen részletre semmit, az aprót pedig rakja perselybe, ha nyaralni akar.

Brant egész életében gyűjtötte az aprót: kávés dobozokban, vizeskancsókban, malacperselyekben halmozódtak az érmék, amelyeket szépen rolnikba csomagolva, a seriff-helyettesek kíséretében vitt el a szalonba, ahonnan páncélozott pénzszállító autót kellett hivatni, hogy elvigye a vételárat.