Hidegre akarták tenni a Mikulást

Infostart
2007. december 19. 05:20
Brazíliában ismeretlen tettesek rálőttek egy helikopterre, amely éppen egy Mikulást vitt ajándékosztásra.

A rendőrség feltételezése szerint az egyik Rio de Janeiro-i nyomornegyed kábítószer-kereskedői nyitottak tüzet a helikopterre.

A Mikulás egy másik nyomornegyed felé tartott, hogy ajándékokat osszon ki az ott élő gyerekek között.

Miután a földről tűz alá vették a helikoptert, a pilóta visszafordult és leszállt. A Mikulás autóba szállt, és így folytatta az útját. Az ajándékosztásra több mint ezer ember gyűlt össze: gyerekek és szüleik.

A támadásban senki nem sérült meg, de a helikopteren legalább két, lövedék ütötte lyukat találtak.

Mikulások a pácban

Minden év decemberében a bulvárújságok címlapjára kerülnek a szerencsétlen és vicces helyzetbe kerülő, illetve illetlenül viselkedő Mikulások.

Idén egy ausztráliai bevásárlóközpontból bocsátottak el egy Mikulást, mert a klasszikus "ho, ho, ho" kiáltással köszöntötte a vevőket.

A Westaff munkaerő-közvetítő cég, amely Mikulással látta el a canberrai bevásárlóközpontokat, előre figyelmeztette az állásra jelentkezőket, hogy "ha, ha, ha"-t kurjongassanak, a "ho"-t ugyanis - amely a "whore", vagyis a szajha szó amerikai szlengváltozata - a női vevők sértésnek vehetik.

A nagy-britanniai Halesowen karácsonyi rendezvényén a szervezők arra kényszerültek, hogy biztonsági övvel lássák el a Mikulás szánját.

A hatóságok arra hivatkoztak, hogy a közlekedési és biztonsági szabályok be nem tartása miatt akár a rendezvényt is lefújhatják.

Tavaly Németországban verekedésbe keveredett egy Mikulás. Az eset egy áruházban történt, ahol a bátor télapó két tolvajt állított meg.

Egy hatéves kisfiút lenyűgözte a Mikulás teljesítménye, aki nem csak ajándékot adott, de küzdött is. A sajtónak azt mondta: a télapó olyan volt, mint Superman.

Szintén 2006-ban történt Nagy-Britanniában, hogy elbocsátottak egy tanárnőt, amiért 9 és 10 éves kisdiákjainak elárulta, a valóságban nem létezik a Mikulás.

"Mindannyian elég idősek vagytok ahhoz, hogy megtudjátok: sem Mikulás, sem tündérek nincsenek. Ha szüleiteket megkérdezitek erről, ugyanezt mondják majd" - mondta a tanárnő.

Néhány diákot teljesen lesújtott a hír, egyikük azt mondta: nagyon el van keseredve, mert még hitt a Mikulásban.