eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kiadták a parlamenti képviselők legviccesebb útmutatóját

A brit adófizetők szövetségének felháborodását váltotta ki az az útmutató, amelyet az alsóházi képviselők kaptak a törött villanyégők eltávolításához.

Az útmutató, amelyet a parlament hivatala bocsátott ki, tíz egyszerű lépésben magyarázza el a politikusoknak, hogy miként kell a kiégett izzót kidobni.

A dokumentum azt tanácsolja minden olyan képviselőnek, aki törött villanykörtét talál, hogy húzzon védőmaszkot és kesztyűt, mielőtt nekiáll partvissal és szemétlapáttal felszedegetni az üvegszilánkokat, majd helyezze azokat egy jól záródó dobozba.

A brit adófizetők szövetsége az útmutatót nevetségesnek nevezte. A szervezet szóvivője emlékeztetett arra, hogy a képviselők köztisztviselők, akiket az adófizetők pénzéből fizetnek.

Tényleg nincs jobb dolguk, minthogy olyan útmutatót írjanak, amely a partvis és a szemétlapát használatát magyarázza el? - tette fel a kérdést. A szóvivő kijelentette: "a politikusok egy másik bolygón élnek".

A dokumentumot azután adta ki a hivatal, hogy David Davies konzervatív képviselő megkérdezte, hogy milyen szabályok vonatkoznak a takarításra és miként lehet megszabadulni a törött energiatakarékos izzóktól.

Nick Harvey liberális politikus védelmébe vette az útmutatót, emlékeztetve arra, hogy nemrég valaki megvágta az ujját, amikor egy törött izzót távolított el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×