Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A boldogság fontosabb, mint a vagyon - bizonyos korig

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A boldogság fontosabb, mint a hírnév, az egészség és a vagyon - legalábbis a gyerekek számára, derült ki egy brit felmérésből.

Már a tíz év alatti brit gyerekek is tisztában vannak azzal, hogy a világon a leggonoszabb dolog a terrorizmus. A körükben végzett felmérésből az is kiderült, hogy II. Erzsébet királynő és Harry Potter szerintük híresebb, mint Isten.

Ha a gyerekek irányíthatnák a világot, betiltanák a kést és a lőfegyvert, és a jelenleginél több iskolaszüneti nap lenne.

A felmérés során 1800 tíz évesnél fiatalabb brit gyereknek feltették azt a kérdést is, szerintük mekkora vagyon birtokában éreznék gazdagnak magukat. Kiderült, hogy ehhez szerintük 500 ezer - egymillió font (178 - 357 millió forint) bőven elegendő.

A gyerekek azt szeretik a legjobb barátjukban, hogy jó a humora, a kedvenc napjuk pedig a szombat, mert akkor nincs iskola, sokáig fenn maradhatnak, focimeccset és rajzfilmet nézhetnek egész nap a tévében.

A legcsúnyább dolgok listáját a terroristák vezetik; őket a részegek, az elhízás, a betegségek és a halál követi.

Hasonló felmérést 2005-ben és 2006-ban is végeztek; akkor még az Isten volt a gyerekek szerint a leghíresebb "személyiség", mára azonban a Mindenható a 3. helyre csúszott vissza - a királynő és Harry Potter mögé.

A legjobb dolgok listája a gyerekek szerint:
1. Bolgogság
2. Hírnév
3. Gazdagság
4. Vagyon
5. Család
6. Jó külső
7. Jó kaja
8. Barátok
9. Számítógépes játékok
10. Nyaralás.