eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A felnőttkori siker kulcsa: a bélyeggyűjtés

Bár nem a játszóterek királyai, egy felmérés szerint a bélyeggyűjtéssel foglalkozó gyerekek többségéből kiemelkedően sikeres felnőtt lesz.

A brit Királyi Posta felmérése szerint a felnőtt filatelisták 74 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel - az országos átlag 20 százalék -, közel felük pedig évi 30 ezer fontnál (mintegy 10,5 millió forint) is többet keres, ami 7 ezer fonttal haladja meg a nagy-britanniai átlagjövedelmet.

A bélyeggyűjtők háromnegyede lakik olyan házban, amelyben háromnál több hálószoba van - a britek alig egyharmada mondhatja ezt el magáról -, hétből egy pedig egynél több lakással rendelkezik, ami mindössze a britek egy százalékának adatik meg. A felmérés rámutat arra is, hogy a bélyeggyűjtők 62 százaléka évente legalább kétszer nyaral.

Az adatokból kiderült az is, hogy a bélyegek továbbra is főként a férfiakat érdeklik, a 2,5 millió brit gyűjtőnek mindössze 10 százaléka nő. A filatelisták 59 százaléka az Egyesült Királyság déli részén él.

A Daily Mail által megkérdezett gyermekviselkedés-kutató nem lepődött meg az eredmények hallatán.

"A bélyeggyűjtés olyan kulcsfontosságú képességeket fejleszt, mint az állhatatosság, a türelem és a részletekre való odafigyelés, ami segíti őket az iskolában, a munkában, az élet egészében" - fejtette ki a szakember.

Nagy-Britannia egyik leglelkesebb bélyeggyűjtője II. Erzsébet királynő, kollekciójának értékét 100 millió fontra (körülbelül 35 milliárd forint) taksálják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×