A felnőttkori siker kulcsa: a bélyeggyűjtés

Infostart
2007. december 16. 08:00
Bár nem a játszóterek királyai, egy felmérés szerint a bélyeggyűjtéssel foglalkozó gyerekek többségéből kiemelkedően sikeres felnőtt lesz.

A brit Királyi Posta felmérése szerint a felnőtt filatelisták 74 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel - az országos átlag 20 százalék -, közel felük pedig évi 30 ezer fontnál (mintegy 10,5 millió forint) is többet keres, ami 7 ezer fonttal haladja meg a nagy-britanniai átlagjövedelmet.

A bélyeggyűjtők háromnegyede lakik olyan házban, amelyben háromnál több hálószoba van - a britek alig egyharmada mondhatja ezt el magáról -, hétből egy pedig egynél több lakással rendelkezik, ami mindössze a britek egy százalékának adatik meg. A felmérés rámutat arra is, hogy a bélyeggyűjtők 62 százaléka évente legalább kétszer nyaral.

Az adatokból kiderült az is, hogy a bélyegek továbbra is főként a férfiakat érdeklik, a 2,5 millió brit gyűjtőnek mindössze 10 százaléka nő. A filatelisták 59 százaléka az Egyesült Királyság déli részén él.

A Daily Mail által megkérdezett gyermekviselkedés-kutató nem lepődött meg az eredmények hallatán.

"A bélyeggyűjtés olyan kulcsfontosságú képességeket fejleszt, mint az állhatatosság, a türelem és a részletekre való odafigyelés, ami segíti őket az iskolában, a munkában, az élet egészében" - fejtette ki a szakember.

Nagy-Britannia egyik leglelkesebb bélyeggyűjtője II. Erzsébet királynő, kollekciójának értékét 100 millió fontra (körülbelül 35 milliárd forint) taksálják.