eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Budapesthez közeledik a havazás: fagyos éjszakák lesznek

Közeledik a havazás Budapest felé, az ország nyugati részén helyenként már több centi hó hullott.

Vas megyében több baleset történt, a helyzet a 86-os főúton, Szeleste környékén a legrosszabb, ahol korábban két kamion csúszott az útpadkára. A járműveket tűzoltók húzták vissza az útra - mondta az InfoRádiónak a helyi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Péntek reggel a 84-es főúton Tompaládonynál koccant össze két teher- és egy személyautó. Személyi sérülés nem történt, a járművek azonban akadályozták a forgalmat - közölte Lengyel Zsolt.

A megyében eddig körülbelül 2-3 centiméternyi hó esett, a problémát azonban nem a csapadék, hanem a fagy okozza. A főutakat folyamatosan sózzák, hogy ne képződhessen rajtuk jégréteg - tette hozzá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A katasztrófavédelemhez jóval több bejelentés érkezik a megszokottnál, a legtöbb megcsúszásos balesetekről szól, amelyek akadályozzák a forgalmat - mondta Lengyel Zsolt.

Fennakadások országszerte

Baranyában, Veszpém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében a lehullott csapadék ráfagyott az utakra, több jármű keresztbefordult vagy elakadt, koccanásos balesetek is történtek.

Baranya megyében már több mint 30 alkalommal riasztották a katasztrófavédelem munkatársait a csúszós úton fennakadt kamionokhoz vagy autókhoz.

A tűzoltóknak csaknem másfélszer annyi munkájuk van, mint egy átlagos napon - mondta az InfoRádióban Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, havazás, hózápor is kialakulhat.

Jön a zimankó

Az északi, északkeleti szelet néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután +2 fok, késő este -1 fok körül valószínű.

Az elkövetkező három nap során hideg, téli időre számíthatunk. Eleinte még többfelé várható havazás, hózápor, majd csökken a felhőzet.

Igen hidegek lesznek az éjszakák, és napközben is csak 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

A hideg levegő Szibéria felől érkezik, ezért hajnalban egyes helyeken akár -9 fok is. Keddtol tartós ködre is számítani kell - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos meteorológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×