eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Meghosszabbítja az életet a mediterrán diéta

Egy amerikai tanulmány igazolta, hogy a mediterrán étrendet követők hosszabb ideig élnek.

Az ötéves vizsgálati időszak alatt a halban, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, tejtermékekben és vörös húsban szegény mediterrán étrendet leginkább követők közül 21 százalékkal haltak meg kevesebben, mint az ahhoz legkevésbé alkalmazkodó csoportban.

A rák és a keringési betegségek is ritkábban fordultak elő az első csoportban, a dohányzók esetében pedig a vérzsír mennyiségét csökkentette a Földközi-tenger vidékén élők táplálkozásához való hasonlóság.

A vizsgálatban 380.296, 50 és 71 év közötti ember sorsát követték öt éven keresztül; a tanulmány az Archives of Internal Medicine című szaklap decemberi számában jelent meg.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×