Kukoricából készül a jövő autógumija

Infostart
2007. december 8. 08:29
Kukoricakeményítőből állított elő gumiabroncsokat egy cég, amely korábban környezetbarát zacskókat gyártott, szintén kukoricából, valamint burgonyából. Az új autógumi a teszteken jobb menettulajdonságokat produkált, mint hagyományos versenytársai - mondta el az InfoRádiónak a Biokosár ökomagazin felelős szerkesztője.

Frühwald Ferenc közölte: az új gumiabroncsok vadonatúj fejlesztés eredményei, a gyártó cég korábban krumpli- és kukoricakeményítőből készített környezetbarát zacskókat, bevásárlószatyrokat, szemetes zsákokat.

Ezt a vonalat folytatva alkották meg az első kukoricabázisú autógumit, amely az elhasználódása után teljesen komposztálható, így nem terheli a környezetet. Az előállítása során energiát és kőolajbázisú alapanyagokat lehet megtakarítani - hangsúlyozta a Biokosár felelős szerkesztője.

Frühwald Ferenc kitért arra is, hogy az új autógumik nemcsak hogy felveszik a versenyt a hagyományos versenytársaikkal, hanem vizes úton jobb a tapadásuk, könnyebbek, csökkentik a mentezajt és az üzemanyag-fogyasztást, valamint hosszabb az élettartamuk.

A témáról bővebben az InfoRádió gasztronómiai műsorában, a Tálalóban hallhatnak szombaton 11 órától.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást