"Utálom Ronaldót" - a legnépszerűbb keresések a Google-on

Infostart
2007. december 5. 06:25
Az "Utálom Ronaldót" volt a legnépszerűbb keresés 2007-ben a Google oldalain - ezt maga az internetes portál jelentette be.

A Google az idén is nyilvánosságra hozta azoknak a neveknek és kifejezéseknek a listáját, amelyekre a leggyakrabban kerestek rá az oldal látogatói. Az "utálom" szóval kapcsolatban indított keresések abszolút nyertesének a Manchester United 22 éves portugál csatára, Christiano Ronaldo bizonyult.

A képzeletbeli dobogó második helyére az "utálom a férfiakat", a harmadikra pedig az "utálom az iskolát" került fel.

Az utálatosságok mellett persze a Google rangsorolja a kedvenceket is - méghozzá regionális bontásban. Ebből kiderül, hogy Gordon Brown brit kormányfő nevére a leggyakrabban Gatesheadben, Tyne-ban és Wearben keresnek rá, míg az oxfordiak kedvence a konzervatívok vezetője, David Cameron.

Cambridge-ben a legtöbben a sörre, Edinburgh-ben a karácsonyra, Swindonban pedig a rendőrség szóra keresnek rá a Google-on.

A leggyorsabban a MySpace, a Facebook és a Bebo nevű közösségi portálok népszerűsége nőtt a leggyorsabban az idén. A legnagyobb érdeklődést az esküvők közül Aisvarja Raj bollywoodi sztár násza, a válások közül pedig Hulk Hogan házasságának kudarca váltotta ki.

Az internet-látogatók körében a cambridge-i diéta a legnépszerűbb, a második helyre az Atkins-, a harmadikra a GI-diéta került. A "szeretem" szóval kapcsolatban a britek a leggyakrabban a mozi szót ütötték be a keresőbe, amelyet a techno követ.

A "keresek" szó mellé a leggyakrabban a nadrág, míg a "ki ez" mellé a graffitiművész Banksy neve került az idén; őt a BBC autósmagazinjának, a Top Gearnek titokzatos Stigje, illetve Jézus követi.

Az eredményből mindenki tökéletesen megérti, mi izgatta az embereket 2007-ben - olvasható a Google közleményében.