Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem a kórházat, hanem a gyógyszergyártót perelte be a filmsztár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Beperelte a gyógyszergyártót Dennis Quaid és a felesége. A filmsztár újszülött ikreinek véletlenül az előírt adag ezerszeresét adták be véralvadásgátlóból - Quaid szerint azért, mert a gyógyszer csomagolása megtévesztő.

A filmsztár és felesége 50 ezer dolláros anyagi kártérítést követel a véralvadásgátló gyógyszer gyártójától. Gondatlansággal vádolják a céget, amely a két különböző koncentrációjú gyógyszert azonos színű csomagolásban forgalmazza.

A kereset szerint a cégnek vissza kellett volna hívnia a nagyobb koncentrációjú ampullákat, miután három gyermek életét vesztette a túladagolás miatt tavaly egy indianapolisi kórházban.

A gyógyszergyártó nem volt hajlandó nyilatkozni a perrel kapcsolatban, de Deborah Spak szóvivő szerint az ügy nem a termékről szól, hanem annak nem megfelelő alkalmazásáról.

"Megkülönböztethetjük mi bármiképpen a gyógyszereket a csomagolásuk alapján, ez nem mentesíti a kórházi alkalmazottakat attól, hogy alaposan ellenőrizzék a szer nevét és adagolási útmutatóját, mielőtt alkalmazzák azt" - figyelmeztetett a szóvivő.

Emlékeztetett arra is, hogy az ősszel változtattak a szer csomagolásán; a dobozra vörös figyelmeztető címke került, amelynek a letépése nélkül nem is lehet kinyitni az ampullát.

Az ikreket - Thomas Boone-t és Zoe Grace-t - kedden vitték haza a kórházból, és már jól vannak. Quaidéket a szóvivőjük szerint nem a pénz érdekli, a céljuk az, hogy megmentsék mások gyermekeit a hasonló bajtól.

A színész és felesége ugyanakkor nem pereli be a Cedars-Sinai kórházat, amely elismerte a hibáját, bocsánatot kért a szülőktől, és megígérte: mindent megtesznek a hasonló bajok elkerülése érdekében.