"Váltságdíjat" követel a temetkezési vállalkozó a hamvakért

Infostart
2007. november 30. 05:05
Tracey Callaghan rokonai még azt sem heverték ki, hogy elveszítették a fiatalasszonyt. Gyászukat csak fokozza, hogy a temetkezési vállalkozó "túszul ejtette" Tracey hamvait, és csak akkor adja ki a családnak, ha kifizették a hamvasztás számláját.

A család nem tudta egy összegben kifizetni a temetkezési vállalkozót. Megállapodtak vele, hogy havi százfontos részletekben törlesztenek, a temetkezési vállalkozó azonban addig nem hajlandó kiadni a hamvakat, amíg a számát ki nem egyenlítették.

"Még mindig nem tudtuk feldolgozni Tracey halálát. 34 éves korában, váratlanul halt meg, és a temetkezési vállalkozó viselkedése még elviselhetetlenebbé teszi a fájdalmunkat. Fel nem foghatom, hogy egy olyan ember, aki gyászoló családokkal foglalkozik, ennyire érzéketlen legyen" - panaszkodott a fiatalasszony édesapja.

Tracey október 22-én halt meg; egyszerűen összeesett otthon. Halálának okát a boncolás sem tudta kimutatni.

Párjával két, különleges bánásmódot igénylő gyerekről gondoskodtak, a 14 éves Mary-Annről, és a hétéves Jordanről. "Kemény volt az életünk, de nagyon szerettük egymást. Tinédzser korunkban szerettünk egymásba, húsz évig voltunk együtt. Hatalmas űrt hagyott maga után" - mondta a 39 éves Graham.

A férfi hozzátette, hogy Tracey halálakor a legkevésbé azzal foglalkozott, honnan fogja előteremteni a temetési költségeket, a családnak pedig nincs egy fillér megtakarított pénze sem.