Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Üvegvisszaváltásból tengődik a multimilliomos-csemete

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy fillért sem kap Nagy-Britannia egyik leggazdagabb asszonyától a fia. George Purdew üvegvisszaváltásból él egy kanadai faluban, mert az anyja még annyi pénzt sem hajlandó küldeni, hogy hazatérhessen.

Dorothy Purdew 55. a brit gazdagok ranglistáján, vagyona eléri a százmillió fontot. A vállalatbirodalmat nagyobbik fiával Stephennel együtt irányítja, kisebbik fia azonban egyetlen fillér és állás nélkül tengődik Kanadában.

A férfi szeptemberben át akart átvitorlázni az Atlanti-óceánon, a kísérlet azonban nagyon hamar kudarcba fulladt: miután elindult Rhode Islandről, előbb a tartós szélcsend, majd egy hatalmas vihar miatt nem tudott haladni. Új-Fundland partjainál pedig már a parti mentőknek kellett a hajóját a kikötőbe vontatniuk, mert a vitorlája elszakadt, a motor pedig tönkrement.

Az anyja nem hajlandó pénzt küldeni, hogy hazatérjen, George pedig nem tud pénzt keresni, a hatóságok ugyanis nem adtak neki munkavállalási engedélyt. Így aztán üvegek és italos dobozok gyűjtéséből és visszaváltásából tengeti az életét már két hónapja.

A 46 éves férfi volt már ács, lakatos és teherautó sofőr is, de legnagyobb szerelme a vitorlázás. "Mindig dolgoznom kellett. Anyám ugyan beszél velem, de az az elve, hogy ha belemásztam valamibe, magamnak is kell kikászálódnom belőle."

Bátyja viszont azt állítja, hogy rendszeresen küldenek neki pénzt. "Tudjuk, hogy Új-Fundlandon van. Anyám adott neki pénzt, hogy el tudjon utazni az Egyesült Államokba a vitorlásért, amit az interneten vett, és két hónapja is küldtünk neki egy újabb összeget. Azóta viszont nem szólt, hogy pénzre van szüksége" - állítja az idősebb fivér.