eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk

"Most ér véget valójában a szesztilalom"

Az alkoholtilalom 1920-as bevezetése óta először tartanak legális italaukciót New Yorkban. Az állam szenátusa nyáron fogadta el az ezt lehetővé tévő törvényt.

Az Egyesült Államok egészére érvényes szesztilalmat 1920-ban vezették be, és 1933-ig volt érvényben, amikor az alkotmány 21. kiegészítése tagállami hatáskörbe utalta a kérdést.

Az általános tiltással szemben az italárverésekre vonatkozó rendelkezés sok szövetségi államban jelenleg is érvényben van, nyáron New York állam nyolcadikként döntött annak eltörléséről. A szenátusbeli szavazati arány meglehetősen meggyőző volt: 58-1.

A döntés lehetővé teszi, hogy New York beszálljon a különleges italok egyre növekvő árverési piacára, amelynek eddig London, Glasgow és Párizs volt a meghatározó szereplője.

A Christie's történelmi, december 8-i árverésén több mint száz különleges ital kerül kalapács alá, egyebek mellett két palack 1811-es, Napóleon nevét viselő konyak, valamint egy 1986-ban, 60 évnyi érlelés után palackozott whisky; utóbbi becsült értéke 30 ezer dollár, azaz mintegy 5,25 millió forint.

Árverésre bocsátanak egy 700 palackos skótwhisky-kollekcióit is, amelyet előzetesen 100 ezer dollárra (mintegy 17,5 millió forint) taksálnak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×