eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyomorforgató részletekkel sokkolta a halottkém az áldozatok rokonait

Horrorisztikus részletességgel számolt be a halottkém a 2005 július 7-dikei merényletek áldozatainak boncolásáról a rokonoknak megküldött levélben. A felháborodott családok nem voltak kíváncsiak a rettenetes sérülések ennyire élénk leírására, és az érzéketlenséggel vádolt halottkém elbocsátását követelik.

Sima postai küldeményként érkezett meg a részletes boncolási jegyzőkönyv az áldozatok családtagjaihoz. Volt olyan, aki éppen az 58. születésnapján kapta kézhez a küldeményt, és kis híján szívrohamot kapott, mikor a várt üdvözlőlap helyett a fia sérüléseinek részletes és plasztikus leírását tartalmazó jegyzőkönyvet találta a borítékban.

A merényletben 52 ember vesztette életét a londoni metróban és buszon. A jelentés teljesen váratlanul, előzetes értesítés nélkül érkezett, és részletes beszámolót tartalmaz arról, hogyan tépte cafatokra az áldozatokat a négy öngyilkos merénylő bombája.

A hátramaradottakat mélységesen felháborította Andrew Reid halottkém érzéketlensége, akárcsak azokat a rendőrségi szakértőket, akik két és fél éven keresztül igyekeztek megvédeni a rokonokat a hátborzongató részletektől.

"Lelki szegénységre vall"

"Durva és ostoba" lépésnek nevezte a dokumentumok postázását egy neve elhallgatását kérő magas rangú rendőrtiszt. "Lelki szegénységre vall, hogy valaki előzetes figyelmeztetés nélkül elküld ilyen leveleket, különösen azoknak, akik nem is voltak kíváncsiak a részletekre" - jelentette ki.

A 22 éves korában áldozatul esett David Foulkes szülei is azok között vannak, akik a halottkém leváltását követelik. Elmondták, hogy az "olcsó, vacak minőségű" boríték kézzel volt megcímezve. Volt benne egy kísérőlevél, amely figyelmeztetett, hogy a négy oldalas boncolási jegyzőkönyvet külön, lezárt borítékban mellékelték, mert azt esetleg nem mindenki akarja elolvasni.

"Milyen ember lehet az ilyen?"

"Nem voltunk képesek nem kinyitni a második borítékot - gondolom, ezt mindenki megérti. Bár ne tettük volna; el nem tudom mondani, milyen érzés volt elolvasni a részleteket. A törvény nem kötelezi a halottkémet arra, hogy elküldje a rokonoknak a jelentést, ez a saját akciója volt. Milyen ember az ilyen - neki nincs gyereke?" - háborgott Graham Foulkes.

A rokonokat különösen megdöbbentette, hogy sok olyan sérülés leírása is szerepel a jelentésben, amelyről korábban nem tudtak.

A halottkém szóvivője azzal védekezett, hogy több család kérte a boncolási jegyzőkönyvet, ezért küldték el mindenkinek. S azért most, mert most készültek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×